Els membres del grup L’ARBRE som un EQUIP MULTIPROFESSIONAL format per un grup de persones especialistes de la comarca gironina que Ens uneix:
- La formació permanent en els nostres àmbits professionals d’interès.
- La vitalitat per tenir cura de les persones des de la prevenció.
- L’interès pel creixement i l’educació: dels infants i els adolescents.
- La vocació d’orientar als joves i als adults.
- L’interès per donar suport els adults i a la gent gran.
- La necessitat d’assessorar davant de dubtes.
- La motivació per crear un espai de reflexió amb les famílies, professionals i gent interessada en els diferents àmbits.
- L’interès de formar i difondre avanços educatius i psicosocials pel benestar del col·lectiu.
Els objectius de l’equip del grup L’ARBRE?
- Oferir un espai en el què les persones se sentin respectades independentment de la seva edat i necessitat professional. En un ambient adequat, acollidor i tranquil.
- Adquirir competències que permetin acompanyar a l’infant i adolescent en el seu procés de creixement individual segons les seves particularitats i necessitats.
- Orientar a qui ho necessiti en el seu moment personal per tal de prosperar lliurement de forma plena i independent de la seva edat.
- Crear xarxa de famílies de suport i acompanyament mutu, en espais dirigits per professionals qualificats per donar atenció a tots.
- Crear espais de reflexió i conscienciació.
- Oferir tractaments adequats i individualitzats segons les necessitats creixents i canviants de cada persona.
PREVENCIÓ, DIAGNÒSTIC, ORIENTACIÓ I INTERVENCIÓ EN:
Logopèdia
Psicologia
Psicopedagògia
Teràpies complementàries
En espais:
- Terapèutics i Psicoterapèutics.
-
Reeducatius de comunicació, parla, llenguatge (oral i escrit) i veu.
-
D’estratègia escolar.
-
De suport en llengües (català, castellà, anglès i alemany).
-
De suport matemàtic (mètodes alternatius).
-
De suport, descoberta i potencialització de les Intel·ligències Múltiples.
- De consciència del propi cos i el seu equilibri amb l’osteopatia, el quiromassatge, el Reiki, el Massatge bioenergètic y la Teràpia vital holística.
ELS NOSTRES PERFILS PROFESSIONALS
Iolanda Claveras i Espinach
Primera promoció catalana en Diplomats en Logopèdia per la Universitat Ramón Llull. Postgraduada en veu i teràpies miofuncionals. Facilitadora de LEGO Education ROBOTIX.
Amb més de 18 anys d’experiència en la detecció, prevenció, diagnòstic i tractament de nens/joves i adults, amb tot tipus de retards i trastorns lingüístics, tant orals com escrits. Especialista en Trastorns d’aprenentatge amb infants i joves. Terapeuta de nens/joves amb Altes capacitats.
La Iolanda és qui té cura del grup L’Arbre, tant a Sils com a Salt. Essent la coordinadora dels mateixos. Entre altres coses ha estat membre integrant/col·laborador de l’equip Psicopèdagògic de Nona ubicat a Rubí. Professora on-line de cursos vinculats amb l’ensenyament i reconeguts per la Generalitat de Catalunya. Actualment també és membre integrant del jove equip TresD3 compromès amb serveis educatius i de recursos media per a infants i joves, co-fundadora de La Mainadera, cangurs temàtics on vulguis.
Únic Partner oficial de LEGO Education ROBOTIX en tota la província de Girona. http://www.robotix.es/es/
https://www.facebook.com/NovaEruditio/
Acèrrima defensora dels potencials personals, considera la valoració de les Intel.ligències Múltiples, la millor eina per descobrir el potenical de qualsevol persona. Per aquest motiu ha desenvolupat un protocolt d’exploració de les matexies per assessorar i orientar millor a qui ho necessita.
Relacionada amb el món de l’art, el teatre i la música empra aquestes eïnes i la seva cretivitat com a recursos motivacionals i d’estratègia de desenvolupament i aprenentatge.
Elisabet Martínez
És lingüista, llicenciada per la UB i màster en logopèdia per la UPC.
Mentre cursava els seus estudis universitaris treballava com a auxiliar en una fundació privada concertada amb el Servei Català de la Salut com Centre d’Atenció primària.
El tracte amb el pacient va fer que, dins l’àmbit de la lingüística, li despertés especial interès la patologia del llenguatge, fet que la va portar a especialitzar-se com a logopeda a través d’un màster en rehabilitació dels trastorns del llenguatge i la parla.
Més de quinze anys de treball com a logopeda li han donat l’oportunitat de treballar en diferents tipus de centres, tan en l’àmbit clínic com pedagògic aprenent a tractar pacients amb necessitats molt diverses, sobretot nens i adolescents. Ha anat adquirint gran experiència en trastorns de parla, llenguatge, aprenentatge i teràpia miofuncional.
Les habilitats i preferències de cada individu com a base del tractament, sobretot quan es fa teràpia amb nens, és la clau de l’èxit. Desenvolupar les sessions a partir d’aquests potencials i gustos personals per fer-les atractives i així treballar les mancances de cadascú a partir d’allò que agrada i dona seguretat és impossible que no doni el millor resultat.
Laura García Alarcón
Llicenciada en Psicologia per la UdG el 2006, màster en teràpia familiar sistèmica al Centre de Teràpia Familiar Barcelona el 2010, postgrau en mediació a ISEP el 2007 i postgrau en violència de gènere a la UdG el 2006.
Experiència de més de 4 anys en l’àmbit de dones i la violència de gènere. He treballat en diferents serveis d’atenció i intervenció en dones com a coordinadora del Pla de Polítiques d’Igualtat, psicòloga i ponent de xerrades i tallers.
L’educació pública i privada ha estat l’altre camp especialització laboral, treballant com a mestre d’educació especial, realitzant reeducacions i tractament emocional amb nens, així com a professora d’adults en acadèmia d’oposicions, impartint cursos del SOC, com a membre d’EAP i com a persona integrant de l’equip de recursos pedagògics de la Generalitat a la comarca de la Selva.
La teràpia sistèmica aporta una metodologia i unes tècniques d’intervenció que es poden aplicar a infants, a la parella, als equips de treball, contextos escolars, a les famílies i a les persones individuals, treballant els processos comunicacionals, les interaccions entre els membres del sistema i els subsistemes que la componen.
La millor vocació és acompanyar a les persones a trobar el seu camí. És un plaer descobrir d’on han après a mostrar-se com ho fan i quin sistema de relació els condiciona la seva vida. Veure quan les persones fan el “click” i a partir d’aquí tot es va transformant, tal com un engranatge que posa en marxa altres facetes de la vida és impossible que no apassioni. Saber escoltar, entendre les emocions amb les que expliquen el seu discurs, la paciència per a respectar el procés de cada persona i transformar aquesta experiència en la clau per a transformar la seva vida. Aquest és el millor regal que els puc fer.
“No es guanya sense arriscar, i mai es perd quan s’ha intentat.
La felicitat no es troba en el cim de la muntanya, sinó en el camí de pujada”.
Olaf Anguera
Llicenciat en Psicologia l’any 2000, i format en l’escola Psicoanalítica des de llavors. La formació continuada m’ha obert un ventall ampli de coneixements sobre l’ésser humà i les seves relacions, des d’un taller de Cercles Restauratius fins a un Post-grau de la Teoria del Vincle.
Considero la psicoanàlisi la meva forma d’entendre el funcionament de l’ésser humà i els seus conflictes interns. L’escolta de la persona, i la possibilitat d’oferir un recolliment de les seves angoixes, dona peu a crear un espai on pensar conjuntament sobre allò que no entenem de nosaltres mateixos.
També treballo com a educador amb adolescents en situació de risc, el que em permet conèixer de primera ma les problemàtiques d’una edat molt complicada. Aquest contacte continu i directe en el dia a dia dels joves permet l’adquisició d’un bagatge molt diferent al que es troba en un despatx.
“Aficionat a la música, els llibres i els jocs que permeten compartir un espai amb els altres de forma lúdica. Potser per això penso que la creativitat i les relacions humanes son cabdals per la salut mental.”
Llicenciada en Psicologia. Acreditada com a Psicòloga Clínica.
Formació: Cognitiva/Conductual.
La psicologia clínica és una àrea dedicada al tractament de trastorns de conducta que permet gran varietat de tècniques i intervencions específiques. La cognitiva ens permet tractar els pensaments, percepcions i/ó creences.
La psicologia sempre ha estat una de les meves vocacions i quan estudiava la carrera vaig endinsar-me de forma especial en el tema de les emocions i de com ens condicionen les conductes del dia a dia.
Això ha fet que seguís formant-me en aquest sentit.
Les emocions no apareixen perquè sí, ho fan de forma involuntària però sempre són associades a situacions concretes. La sorpresa, la tristesa, la por, l’aversió, la ira i l’alegria en són un exemple. Ens ajuden a adaptar-nos a l’entorn: ens permeten saber què fer davant una situació nova, demanar ajuda, fugir, agafar distància d’una situació per analitzar-la, o canviar una situació si cal. Totes són útils si les sabem reconèixer i les ajustem a les nostres necessitats i objectius.
Aprendre a gestionar-les és un pas important sigui quina sigui l’etapa de la nostra vida i de forma especial, en els infants.
Entendre el llenguatge emocional ens permet una bona comunicació amb el nostre entorn més proper i una bona socialització.
“La vida no és esperar que passi la tempesta.
La vida és aprendre a ballar sota la pluja.”
Balles?
Neus Rossell i Mas
Diplomada en Magisteri Musical (Girona). Diplomada en la pedagogia de música i moviment de Dalcroze (Suïssa) Actualment, cursant el màster d’ Educació Interdisciplinària de les Arts (Barcelona).
Experiència de 9 anys com a professora de música (piano, corals, llenguatge musical, psicomotricitat…) en diversos racons del món, especialitzada en el mètode Dalcroze on s’utilitza el propi cos com a eina d’aprenentatge de la música. L’experiència vivencial és la clau per poder aprendre i retenir en la memòria.
Com sabeu, tothom recorda experiències viscudes encara que hagin passat molts anys. Totes aquelles aventures o experiments en la vida, tot allò que hem sentit i que ha passat pel nostre cos és molt més fàcil que la lectura constant de diferents informacions. El model de “classe magistral” està essent història i és que per aprendre no cal sacrifici sinó plaer. Si una persona s’ho passa bé, té ganes d’aprendre i és més receptiu.
La música com l’art en general, surt de les emocions, del nostre interior. Cada dia es pot sentir diferent i expressar-la també de diverses maneres. Les emocions i tot allò que sentim dins nostre és la clau del nostre ésser. Si no ens sentim bé, no podem estudiar ni concentrar-nos en el que volem. És l’eix principal.
Així doncs, la música té un pes fonamental no només en les emocions sinó també en l’aprenentatge d’idiomes, matemàtiques… Ja que la música i les matemàtiques van molt lligades i les cançons són cantades mitjançant diversos idiomes.
Crear, experimentar, interpretar… Per fer-ho, cal la utilització de totes les altres intel·ligències. Creativitat, pensament crític, tècniques d’expressió… Amb la música es treballa tot. És més, la música arriba allà on no arriben les paraules.
“La música pot donar nom a allò innombrable i comunicar allò desconegut”
Leonard Bernstein (compositor)