REALMENT LI CABRÀ TOT A LA MAFALFA?

Quin paper jugar el sentit de l’humor en la intel·ligència? És important?

El sentit de l’humor també ens pot fer reflexionar i, de fet, és molt necessari.

Un bon sentit de l’humor ens indica capacitat per entendre el llenguatge des d’una perspectiva menys literal, mostra bon raonament i capacitat per pensar.

Imatge

Aquestes vinyetes de la Mafalda, amb humor, a mi em porten inevitablement a recordar quin és le paper dels pares, educadors i mestres. Què cal que fer amb els nens i joves dins i fora d’una aula? Cal educar-los en l’humor?

Explicar un acudit, riure’s del sentit esbiaixat de les paraules, del doble sentit de les mateixes…és, en definitiva, saber més enllà de la “paraula”. Significa trobar el joc en el llenguatge i aprendre a utilitzar-lo de manera creativa, espontània i útil en cada circumstància diferent.

Utlitzar el sentit de l’humor també se’n aprèn i és signe d’intel·ligència.

Expliquem acudits, juguem amb vinyetes, riguem, passem-ho bé. Així podem fer fins i tot d’un conflicte una oportunitat de trobar-li cert enfoc amb sentit de l’humor. Aprendre a prendre’s les coses que ens passem amb aquest punt de gràcia ens pot ajudar a trobar solucions més ràpides, àgils, creatives i sigificatives que ens portin a una millor resolució.

Ensenyem doncs humor a nens i joves sabent nosaltres a trobar aquest humor en nosaltres.

Jo m’hi apunto!

Iolanda Claveras i Espinach
Terapueta de llenguatge. Logopeda
T'ha agradat? Comparteix-ho!
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Plus
  • Add to favorites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *