SER COMPETENT EN IDIOMES. ÉS POSSIBLE?

  • Un idioma impartit per un nadiu és suficient per aprendre’l?

Ser competent en idiomes és, cada cop més, quelcom que obre portes a petits i grans. Dominar alguns idiomes ens permet accedir a una amplitud de feines més gran en l’edat adulta, però també pot ésser un martiri per als nens i joves que no són competents en llengües. Què hem de fer llavors?

En la societat en què vivim les acadèmies proliferen a tort i  a dret.

Ésser nadiu d’un país és garantia de transmetre bé aquella llengua i saber impartir els coneixements que calen per assolir un mínim de competència? La veritat és que NO. No és garantia d’èxit.

Pensem per exemple en algú d’aquí. Un company de feina, una amiga…i comparem-los amb algú altre que també parli aquesta llengua. Tots s’expliquen igual de bé? Tots tenen el mateix domini? Què passaria si els poséssim a ensenyar-la a un grup de nois/es o nens/es. Confiaríeu el vostre fill a algú que parla català, perquè li ensenyés català, pel sol fet de tenir algunes nocions sobre la llengua? Oi que no ho faríeu?  Per quin motiu doncs, sovint deixem els nostres fills amb nadius d’una llengua sense saber si realment estan preparats per transmetre-la?  Saber un idioma no és saber-lo ensenyar!

I si a més, el nostre fill/a mostra dificultats en aprendre el llenguatge o presenta retards o trastorns vinculats al llenguatge propi. Una acadèmia comú, és el millor lloc per aprendre una llengua que no és la seva materna? I és clar que no!

Dins de l’Arbre s’ofereixen sessions destinades a millorar el nivell en llengua Anglesa per una professional de l’àmbit de la Psicologia amb recursos suficients per transmetre i no només per impartir aquest dos idiomes.

Per això, impulsem l’aprenentatge de l’Anglès en grups reduïts de fins a 3 alumnes com a màxim, amb tècniques d’immersió i assimilació personalitzades segons necessitats, motivació i finalitat.

Des del Centre l’Arbre posem especial èmfasi en la pronunciació, lectura i l’escolta activa. Creiem necessari que l’alumne sigui capaç de comunicar-se de forma fluida verbalment en l’idioma que esculli. Aquest idioma és la porta a moltes oportunitats laborals, i ara és el moment d’apendre’l.

Ho vols aprofitar?

Departament de Psicopedagogia i Logopedia

 Laura García–Iolanda Claveras

LA VANGUARDIA – 31oct 2011 – “Les proves d’avaluació de sisè indiquen que el 30% dels alumnes de primària passa a l’ESO sense el nivell d’anglès mínim.”

 

T'ha agradat? Comparteix-ho!
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Plus
  • Add to favorites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *